EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

80 пъти повече евросредства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

80 пъти повече евросредства

mail10:00 | 19.06.2012прегледи 588 коментарикоментари 0


Над 80 пъти е нараснала сумата на договорените и разплатените средства по Оперативна програма „Транспорт” за последните 3 години. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски по време на дискусията „Научени уроци от настоящия програмен период”, която се организира в рамките на изложението „Европа за нас”.
„Към днешна дата са договорени 92% от бюджета на програмата или над 3,6 млрд. лв., а изплатени са над 1,190 млрд. лв. или около 30%”, каза министър Ивайло Московски. По думите му в средата на 2009 г. тези цифри са били тревожно малки, но благодарение на предприетите мерки ОП „Транспорт” отчита все по-добри резултати.
„Надявам се да успеем да се възползваме максимално бързо от европейското финансиране за БДЖ „Пътнически превози”, допълни той, като обясни, че ЕК е одобрила предложението да бъдат отпуснати средства за закупуването на нови влакове през следващия програмен период. „Надяваме се да съкратим максимално сроковете и още другата година да стартираме процедура за закупуването на нови влакове”, каза министърът.
„Много важно за нас е да успеем да реализираме и проектът за модернизация на Централна жп гара в София в най-кратки срокове”, съобщи Московски. „Колегите от НКЖИ вече са готови с документацията по проекта, като трябва да се изчистят само някои технически въпроси и се надявам, че през 2014 г. това съоръжение ще има модерен, европейски облик”, допълни той. По думите му благодарение на тези проекти железопътния ни транспорт има шанс да излезе от тежката криза, в която се намира през последните 20 години и да придобие съвременен, европейски облик.
Изложение „Европа за нас” се провежда в периода от 16 до 18 юни под патронажа на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Организира се от Българския икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Столична община.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157