EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

80 млн. лв. за почистване на пътищата от сняг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

80 млн. лв. за почистване на пътищата от сняг

mail18:10 | 20.10.2017прегледи 9607 коментарикоментари 0


Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е заделило 80 млн. лв. за почистване на пътищата от сняг през зимния период. Тази сума е абсолютно достатъчна, сочат разчетите на ведомството.

Планираните средства са за поддръжката на републиканската пътна мрежа при тежки зимни условия, но ако обстановката е по-лека, може да се стигне до редуциране на средствата с около 20 млн. лева. Спестените средства ще бъдат дадени за пътни ремонти.

"Готови сме за зимата. Доказахме го още преди две седмици след тежките снеговалежи. Имаше перфектна организация от пътната агенция", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той похвали и работата на Главна дирекция "Пожарна безопасност" по време на първия сняг.

Нанков обясни, че проблемът е бил обилният снеговалеж. Както и това, че повечето шофьори, ползващи пътищата по високите планински проходи "Петрохан" и "Беклемето", не са били оборудвани със зимни гуми, въпреки предупрежденията на пътната агенция.

„Двата прохода бяха затворени съответно за един и два дни, но бедстващи не е имало", уточни Николай Нанков.

Регионалният министър препоръча на шофьорите да проявяват повече "разбиране и култура" и през зимата да не тръгват на път с летни гуми.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147