EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

750 сделки в Деня за акции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

750 сделки в Деня за акции

mail07:25 | 17.03.2017прегледи 2695 коментарикоментари 0


Около 750 броя сделки са сключени към 15:00 ч. в “Деня за акции“ в четвъртък, което е два пъти и половина повече от средното за ден от началото на годината, отчитат организаторите на инициативата Българска фондова борса-София и Централен депозитар.

„Денят за акции“ предизвика голям интерес и резултатите от него са окуражаващи. Вярваме, че чрез такива инициативи се подобрява инвестиционната култура и знанието за капиталовите инструменти в страната ни, и ще продължим да работим активно в тази насока.“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

18 инвестиционни посредника подкрепят инициативата. Физическите лица търгуват без такси и комисионни към Борсата, Депозитаря и инвестиционните посредници участващи в „Деня за акции“.

Служебните министър на икономиката и заместник-министър на енергетиката г-н Теодор Седларски и г-н Константин Делисивков заедно с ръководствата на Българска фондова борса-София и Централен депозитар дадоха официален старт на инициативата.

Всички индивидуални инвеститори (физически лица) можеха да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник. Специалната възможност важеше при до 15 въведени и изпълнени на 16 март поръчки на физическо лице с обем не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка.

18 инвестиционни посредници участвуваха в третото издание на инициативата на Българска фондова борса-София и Централен депозитар „Ден за акции“.

Ето кои са те:

Авал Ин АД Балканска Инвестиционна Компания АД

Банка Пирeус АД

БенчМарк Финанс АД

Булброкърс ЕАД

Бул Тренд Брокеридж ООД

Варчев Финанс ЕООД

Дилингова Финансова Компания АД

Евро-финанс АД

Елана Трейдинг АД

Карол АД

Първа Финансова Брокерска Къща ЕООД

Райфайзенбанк България ЕАД

София Интернешънъл Секюритиз АД

Тексим Банк АД

Уникредит Булбанк АД

Юг Маркет АД


Тагове: акции, БФБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg