EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

72 294 свободни жилища в Швейцария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

72 294 свободни жилища в Швейцария

mail12:33 | 03.10.2018прегледи 905 коментарикоментари 0


Процентът на свободни жилища в Швейцария се е увеличил повече от 2 пъти през последните 9 години, сочи проучване на швейцарската банка Credit Suisse. Увеличеното търсене, благодарение на бурната икономика обаче не е било достатъчно, за да сложи край на пропастта между търсенето и предлагането на пазара на жилища под наем, съобщава швейцарския ежедневник Тагесанцайгер. Според банковите икономисти неодавнашното увеличение на повече от 8 хил. празни апартаменти в Швейцария е най-голямото увеличение през последните 20 години.

За своя доклад Credit Suisse използва данни от мониторинг за недвижимите имоти в Швейцария от 80-те години. Според данни на банката свободният жилищен фонд достигна нов връх от 72 294 жилища. По-голяма част от тях да били жилища, които се отдават под наем, като данните сочат, че свободните места в жилищния сегмент на наемите се е повишил с 2,51%.

Според Credit Suisse, броят на празните апартаменти през текущата година отново ще се увеличи с размера на малък призрачен град. За разлика от селскостопанското свръхпроизводство преди повече от 30 години, разрастването не се дължи на субсидии, а на чисто частния сектор.

Фактът, че инвеститорите продължават да изграждат непрекъснато повече апартаменти под наем, е фундаментално рационален, тъй като по този начин осигуряват атрактивни нетни доходи. Въпреки че увеличаването на равнището на незаетите работни места ще окаже натиск върху доходите от наем, те всъщност няма да могат да намалят перспективите за доходност, според Credit Suisse.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg