EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

70% от американците са против бонусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70% от американците са против бонусите

mail11:55 | 13.12.2010прегледи 381 коментарикоментари 0


Над 70 % от американците застават зад мнението за блокиране на възнагражденията под формата на бонуси на фирми от Wall Street, потърсили държавна помощ по време на кризата. Това става ясно от проучване на общественото мнение, направено от Bloomberg. Всеки шести от анкетираните граждани на САЩ смята, че е необходимо да бъде въведен 50 - процентов данък върху бонусите, които надвишават $400 хиляди. Едва 7 % смятат, че включването на бонусите във възнагражденията е показател за това, че компаниите от Wall Street са се възстановили от кризата.
През 2009 г. управляващият директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън получи бонус в размер от $17 млн., а директорът на Goldman Sachs Group Лойд Бланкфейн - $9 млн. Бонусът на Бланкфейн през 2007 г. беше в размер от $67,9 млн. Според регулаторните органи, контролиращи изплащането на бонуси, през тази година общият размер на този тип възнаграждения ще бъде по- малък, но самите бонуси може да бъдат по- големи, тъй като ще бъдат разпределени сред по- малък брой служители, отбелязва електронното издание на в. Ведомости. От друга страна, по данни на Съвета на институционалните инвеститори, шест от най- големите банки в САЩ, са изменили политиката си по разпределение на бонусите и сега тя се основава на резултати от дългосрочната работа на сътрудниците.
Мнозинството от анкетираните дори настояват за въвеждане на данък върху печалбата на съответната компания от Wall Street, чрез който да бъде съкратен бюджетния дефицит.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg