EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

70 млн. лв. за Смолян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70 млн. лв. за Смолян

mail12:03 | 09.11.2016прегледи 1929 коментарикоментари 0


В края на годината ще осигурим възможност регион Смолян да получи 70 млн. лв. финансиране за изпълнение на регионалния воден проект, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя откри в областния град сепарираща инсталация на регионалното депо за отпадъци. Предстои в края на годината да се отправи покана към ВиК- Смолян да кандидатства, за да изпълни регионалния воден проект, допълни еко министърът. Това ще бъде първият за страната проект, който ще следва новия принцип за разпределяне и усвояване на средствата по оперативната програма. Смолян е избран за пилотен проект като регион, в който реформата във ВиК- сектора вече се случи.
С откриването на сепариращата инсталация днес се отчитат според министър Василева няколко важни проекта, свързани с реконструкцията на регионалното депо за отпадъци. Съоръжението е изградено със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.
В отговор на журналистически въпрос относно възможна оставка на кабинета, Ивелина Василева посочи част от резултатите и дейностите на министерството през тези първи две години от мандата. Ние вършим своята работа и имаме пълното съзнание за това, че президентските избори се превърнаха и във вот на доверие на правителството, коментира министърът на околната среда. Имаме добри резултати по отношение на финансовото състояние на държавата, ръста и стабилизацията на икономиката, смята Ивелина Василева. Относно изпълняваните в МОСВ политики и дейности през тези 2 години, министърът акцентира върху изградените 51 пречиствателни станции за отпадни води, 19 системи за управление на отпадъците, обслужващи 74 общини и над 3.5 млн. граждани. За новата оперативна програма е договорен същият ресурс, както предишната - 3.5 милиарда. Обявени са 21 процедури за проектни предложения на стойност над 1.3 милиарда лв., което е над 41 процента от ресурса на оперативната програма. Плановете за следващата година са да се обявят процедури за 1.5 млн. лв. за реализиране на водни проекти на регионален принцип.
"Имаме потенциал за работа, за продължаване на политиките, които сме заложили в програмата на правителството. Имаме пълната готовност всеки един момент да подложим отново своята работа на тест на нови избори. Това ще бъде оценка на хората за нашата работа", заяви министър Ивелина Василева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014