EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

70 акта за ден за таксита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70 акта за ден за таксита

mail13:40 | 27.01.2015прегледи 780 коментарикоментари 0


За един ден инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ издадоха повече от 70 акта, при проверка на над 400 таксиметрови автомобили в страната. Извънредната инспекция е разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

По време на проверките, служителите на агенцията са установили технически неизправности при някои от таксиметрови автомобили, за което са съставени актове. За част от инспектираните таксита е констатирано, че не са преминали периодичен преглед за техническа изправност. Голяма част от нарушенията, за които са издадени актове, са свързани с липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешително от съответната община за изпълняване на таксиметрова дейност на нейна територия. Други нарушения са – непопълнени пътни листа за деня, липсващи контролни талони и удостоверения за психологическа годност.

Подобни масирани проверки ще бъдат организирани периодично за всички видове автомобилни превози на пътници и товари. Основната цел на тези мерки е подобряването на безопасността, сигурността и качеството на транспортните услуги./МТИТС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg