EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7-часов работен ден в Спешната помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7-часов работен ден в Спешната помощ

mail16:00 | 09.09.2014прегледи 1042 коментарикоментари 0


Работещите в Спешната помощ минават на 7-часов работен ден и така заплатата им ще се увеличи. Това съобщи министърът на здравеопазването Мирослав Ненков, който присъства на заседанието на Надзорния съвет на Здравната каса.

Министър Мирослав Ненков обясни, че заплатата на работещите в Спешна помощ ще се изчислява на 7-часов работен ден, а те ще работят на 12-часови дежурства. Така те ще получат малко повече пари, защото изработените часове над седемте часа ще се заплащат като извънреден труд.

В коментар по проблема за липсата на ваксини за бебета, Ненков уточни, че една фирма е подала цена за производство на шествалентната ваксина за бебетата, родени след 1 юни тази година, но следващата седмица ще има яснота, дали министерството ще се договори за доставката с нея.

Министърът на здравеопазването участваше в началото на заседанието на Надзорния съвет на Здравната каса, който обсъжда разпределението на парите от актуализацията на бюджета на Касата. Министър Ненков посочи, че той подкрепя и нова актуализация от 117 милиона лева , която се иска от Здравната каса, но това предложение ще бъде отправено вече към следващия парламент.

На въпрос на "Хоризонт", как е приключила проверката на Агенцията за финансов надзор, министър Ненков уточни, че има незначителни забележки по финансовото състояние на министерството и ще се наложат ограничения заради актуализацията на бюджета на Здравната каса касата, но ще има достатъчно средства за заплати на ведомствата, подчинени на Министерството на здравеопазването./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg