EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 оферти за ИМТ Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 оферти за ИМТ Русе

mail09:00 | 25.04.2013прегледи 483 коментарикоментари 0


В сградата на ДП НКЖИ, бяха отворени подадените оферти за участие в обществена поръчка с предмет „Изготвяне на предпроектни проучвания, идеен проект, ПУП и подготовка на отчуждителни процедури за проект „Изграждане на интермодален терминал в Северен-Централен район на планиране в България - Русе”.


Фирмите, подали документи за участие, по ред на подаване на офертите са:
1. Обединение АПЕ
2. ДЗЗД „РЕМИНГ-ВЕКТОР-БУЛ и КО”
3. ДЗЗД „ИМТ – РУСЕ”
4. Консорциум Текопи – ТРН – Терминал Русе
5. Обединение „Дунав”
6. Консорциум „EPG-ТЕЕ”
7. Консорциум „НЕТ-ТрансКеър-ИКюИ”

Срокът за приключване на работата на комисията е 20.10.2013 г.

Изготвяне на предпроектни проучвания, идеен проект, ПУП и подготовка на отчуждителни процедури за проект „Изграждане на интермодален терминал в Северен централен район на планиране в България - Русе” се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Обществената поръчка с предмет: „Изготвяне на предпроектни проучвания, идеен проект, ПУП и подготовка на отчуждителни процедури за проект „Изграждане на интермодален терминал в Северен централен район на планиране в България - Русе“ е част от проект по техническа помощ за подготовката на инвестиционния проект, финансиран по приоритетна ос 3 „Подобряване интермодалността при превоза на пътници и товари” на Оперативна програма „Транспорт” 2007 - 2013 г. Строителството на интермодалния терминал е предвидено да бъде реализирано през следващия програмен период – 2014-2020 г.
Избраният Изпълнител на обществената поръчка ще изпълни дейностите по изготвяне на предпроектни проучвани, от които ще бъдат определено местоположение на бъдещия интермодален терминал. Ще бъде подготвен идеен проект, ще се изготви стратегия за финансиране, изграждане и функциониране на ИМТ Русе, с разгледани перспективите на сътрудничество с други държавни предприятия и/или ПЧП. В задълженията на Изпълнителя е включено и подготовката на отчуждителните процедури, както и изготвяне на детайлна финансова схема за реализация и последващо опериране на терминала.
По време на подготвителната фаза на проекта ще бъде определена индикативната инвестиционна стойност на проектните и строително-монтажни работи, а самото изграждането на ИМТ Русе се предвижда да се изпълни по метод на проектиране и строителство (инженеринг) и да бъде възложено в началото на 2015 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg