EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 млн.лв. ремонтът "Ямбол-Елхово"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 млн.лв. ремонтът "Ямбол-Елхово"

mail09:00 | 05.08.2011прегледи 608 коментарикоментари 0


„Строим магистрали осем пъти по-бързо, три пъти по-бързо рехабилитираме пътища от предходните правителства. Направихме тотална реформа в сектора с въвеждането на новите договори за поддържане на пътища”, каза министър Росен Плевнелиев, който заедно с министър Симеон Дянков поставиха началото на ремонтните дейности на Път І-7, участък Ямбол – Елхово от км 266 +309 до км 282 + 000.
Плевнелиев информира, че след пускането в експлоатация на ГКПП „Лесово” международният трафик между България и Турция значително е нараснал и това е довело до влошаване на транспортно-експлоатационните условия в този участък на пътя. „За този път бе създадена група в социалната мрежа с искане да бъде закрит. Днес стартът на този обект е доказателство, че не работим на парче, а с приоритети”, заяви министър Росен Плевнелиев. Обектът е възложен в рамките на сключен четиригодишен договор за „Поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на 587.6 км републикански пътища на територията на ОПУ - ЯМБОЛ, стопанисвани от АПИ. Министърът поясни, че въведените от АПИ нови договори за четиригодишно поддържане на републиканските пътища, дават възможност на фирмите да инвестират в техника, за да правят европейски пътища.
При ремонтните работи изпълнителят ще приложи иновативен метод на работа - «студено рециклиране». При тази технология се използва специална машина – рециклатор, която може да обработи около 5 000 кв. м на ден. Съгласно технологията старата асфалтова настилка с част от основния пласт се раздробяват, пулвелизират и смесват с добавка на свързващи вещества. Новата хомогенна смес служи за основа с по-високи якостни качества, а върху нея се полага новото асфалтово покритие. Този метод на работа позволява да се влагат материали, които са били използвани при самото изграждане на конструкцията на пътя. Студеното рециклиране води до подобряване на енергийната и екологична ефективност на строителството чрез намаляване на строителните операции с голяма енергоемкост и опазване на природните ресурси.
Ремонтът на участъка включва още монтаж на нова еластична предпазна ограда, полагане на нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Стойността на строително-ремонтните дейности е 7 000 000 лева, осигурени от държавния бюджет.
По-късно министър Плевнелиев откри Комплексен център за социални услуги в град Ямбол. Центърът е изграден в реконструирана и обновена сграда на бивше училище и събира под един покрив всички социални дейности в града. Проектът е реализиран със средства от Оперативна програма «Регионално развитие» и е на стойност 5 530 101, 75 лева.


 


Тагове: ремонт, пътища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg