EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

68% подкрепа за "Южен поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

68% подкрепа за "Южен поток"

mail10:30 | 26.06.2013прегледи 388 коментарикоментари 0


Подкрепата за "Южен поток" е сравнително висока, но доверието в организациите, участващи в проекта е сравнително ниско. Това са изводи от проучването за нагласите на обществото към изграждането на тръбопровода, направено от "WorldThinks" по поръчка на "Natural Gas Europe". Допитването е сред граждани на всички страни, през които ще мине тръбопроводът – България, Сърбия, Унгария, Словения и Италия. В България са анкетирани 500 души (допустимата грешка в размера на извадката е +/- 4,38 %).
93% от хората признават, че са чували за "Южен поток", като най-често срещаният източник на информация за проекта, са новините. 68 % от хората подкрепят проекта "Южен поток", само 5 % са категорично против. Одобрението за проекта е най-висока сред българските граждани на възраст над 55 години – 77 % декларират своята подкрепа за "Южен поток".

61% от хората се съгласяват с твърдението, че България ще спечели икономически от тръбопровода "Южен поток", а 65 % смятат, че потенциалните ползи за България от проекта са повече от неблагоприятните последици. 62 % пък декларират съгласието си "Южен поток" да мине през България. Проучването сред заинтересованите страни показва, че БЕХ се вижда като хаотична организация, която не винаги е сигурна в посоката, която се движи, коментира Бен Симпсън от "Britain Thinks", който представи днес резултатите от проучването на кръгла маса за развитието на проекта "Южен поток". Сред заинтересованите страни има чувство, че БЕХ не е способен да изпълнява целите, за които е създаден и трябва да бъде закрит, уточни Симпсън. Някои от анкетираните представители на заинтересованите страни разглеждат БЕХ като податлив на корупция.
Според повече от ¾ от анкетираните в България трябва да продължи развитието на водноелектрическите централи и соларната енергия. 58 % от хората подкрепят изграждането на нови тръбопроводи, пренасящи газ и петрол от Близкия изток, а 54 % подкрепят нови тръбопроводи, пренасящи газ от Русия. Според данните от проучването Българите са най-загрижени за нивото на безработицата в страната, за политическата и икономическата корупция и за високите цени на продуктите за ежедневна употреба. Надеждите на хората са свързани с по-голяма икономическа стабилност, с по-високи нива на заетост и с по-голяма прозрачност отчетност и прозрачност в бизнеса. /БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg