EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

67-ми км на АМ „Тракия” готов в края на май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

67-ми км на АМ „Тракия” готов в края на май

mail08:05 | 23.03.2014прегледи 1230 коментарикоментари 0


Ремонтните дейности по платното в посока София-Пловдив на виадукта на 67-ми км на АМ „Тракия” могат да приключат предсрочно до края на месец май. Това съобщи  министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при инспекция на съоръжението.

Ремонтът на съоръжението включват премахване на цялата връхна конструкция и укрепване на стълбовете, които носят съоръжението. Виадуктът се изгражда почти изцяло наново, посочи регионалният министър. В момента приключва поставянето на надлъжните греди, допълни тя.

След края на ремонта на платното в посока София-Пловдив ще започне ремонтът на платното Пловдив-София, каза още регионалният министър.

Десислава Терзиева съобщи, че организацията на движението ще бъде както досега – двупосочно в едното платно, а тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъдат пренасочвани от пътен възел Север при Пловдив в посока околовръстното на Карлово и по Подбалканския път за София. До края на годината ще приключи цялостната рехабилитация на съоръжението. До тогава трябва да приключи рехабилитацията и на виадуктите на 61-ви км на АМ „Тракия” и „Бебреш” на АМ „Хемус”. Гаранционният срок на съоръженията е 10 години, през които ще бъде контролирано качеството.

През тази година започва рехабилитацията на старите участъци от АМ „Тракия” по Проект „Транзитни пътища V” в близост до Пазарджик и Пловдив и при изхода на София, където има най-голяма нужда. Стойността е 70 млн. лв. Обектът трябва да бъде готов през следващата година. В момента се провеждат търговете за избор на изпълнител. Строителството може да започне в средата на лятото, след като бъдат избрани изпълнителите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg