EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

66% от потребителите очакват Черен петък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

66% от потребителите очакват Черен петък

mail13:05 | 27.10.2022прегледи 595 коментарикоментари 0


Черният петък често се смята за най-натоварения ден за пазаруване в годината иотбелязва началото на коледния пазарен сезон. Тази година в цял свят Черният петък ще бъде на 25 ноември. По случай на приближаването на „големия ден“ GLAMI.bg споделя някои любопитни факти от последното си проучване Fashion (Re)Search за това как българите смятат да прекарат Черния петък през 2022.

 

Всички индустрии, особено модната, са значително засегнати от високата инфлация, на която сме свидетели в момента. Независимо от повишените цени, резултатите от проучването на GLAMI сочат, че 66% от българите ще се възползват от тазгодишните оферти за Черния петък. Само (8%) не планират да купуват модни стоки в най-големия ден за пазаруване. 25% все още се чудят дали биха пазарували по време на Черния петък. Любопитното е, че само 1% са казали, че не знаят какво е Черен петък.

През последните няколко години, поради пандемията от COVID-19, навиците ни за пазаруване се промениха драстично. Хората по света трябваше много бързо да преминат към 100% онлайн пазаруване от всякакъв вид. Дори и след официалното отваряне на магазините, все още виждаме, че много хора предпочитат да правят покупките си онлайн.

59% от участниците в проучването на GLAMI потвърждават, че ако магазините, от които планират да пазаруват, са претъпкани или опашките са много дълги, те биха си тръгнали и биха направили поръчката си онлайн. Само 27% са абсолютно сигурни, че ще посетят физическите магазини, независимо колко хора има в тях, докато 14% все още не знаят как ще направят своите покупки.

  Въпреки големия интерес към Черния петък, 52% не планират да създадат списък за пазаруване. Те предпочитат да търсят най-добрите оферти, налични в самия ден. 20% ще си направят предварителен план какво ще търсят, но най-вероятно също няма да правят никакви списъци. Само 16% ще бъдат подготвени със специален списък с желания, в сравнение с миналата година, когато 23% от любителите на модата са записали желаните си артикули.

Въпреки че повече от половината от участниците не правят планове какво точно ще купят, по-голямата част от българите вече са решили колко са готови да похарчат. 32% планират да дадат между 100 и 200 лв за модни находки. 25% възнамеряват да купят модни стоки за 200 до 400 лв. и само 8% биха похарчили под 100 лв. 22% от българите все още не са решили колко са готови да похарчат за офертите повреме на Черния петък. Това означава, че клиентите остават непредубедени за това, което могат да намерят и не искат да се ограничават само до няколко конкретни артикула или суми.




 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158