EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

65 години авиобаза Граф Игнатиево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

65 години авиобаза Граф Игнатиево

mail11:43 | 17.03.2016прегледи 615 коментарикоментари 0


Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов ще присъстват на честването по повод 65 години от създаването на авиобаза Граф Игнатиево днес, съобщи Министерството на отбраната. 65-ата годишнина на авиобазата ще бъде отбелязана с редица прояви, на които ще присъстват още заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Анатолий Кръстев, ветерани и други официални гости. По повод празника, ще бъдат връчени награди на отличени служители, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на летците, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Пред гостите ще бъде показан и филм за 65-годишнината на авиобазата.

Междувременно министър Ненчев, обяви, че са осигурени средства за модернизиране на изтребителя МиГ-29, един от символите на авиацията в нашата страна. Ето какво каза още той за програма "Христо Ботев":

Осигурени са средствата за модернизацията на МИГ-29, който ще използваме в следващите може би 1-2 или 3 години максимум, преди да придобием многофункционален самолет. А вероятно до дни проектът за закупуването на нов многофункционален самолет ще бъде приет в Министерския съвет. Няма да има проблеми с авиацията. То и към момента няма, но предполагам, че в рамките на следващите няколко месеца, до края на годината авиацията ще бъде в изключително добро състояние и ще можем сами, без каквато и да е подкрепа, ако това не е необходимо, да охраняваме сами въздушното ни пространство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg