EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

622 т. отпадъци от ТЕЦ "Марица 3" АД извозени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

622 т. отпадъци от ТЕЦ "Марица 3" АД извозени

mail07:10 | 09.10.2019прегледи 495 коментарикоментари 0


Натрупаните отпадъци на територията на ТЕЦ "Марица 3" АД - Димитровград са извозени от площадката, съобщи РИОСВ - Хасково. Транспортирането им е било извършено в периода от 16 до 25 септември т. г.. Складирането на 622 тона смет бе установено от екоинспекцията на 19 август т. г. след сигнали на граждани и община Димитровград.
От РИОСВ припомнят, че на "Траш Еко Пак" ООД - титуляр на регистрационен документ за извършване на дейности с отпадъци на площадката на територията на ТЕЦ "Марица 3", е било дадено предписание за отстраняване на отпадъците.
Те са били предадени на "Сорт Комерс" ЕООД за последващо третиране на площадка в с. Хаджидимитрово, област Ямбол, въз основа на сключен договор. "Сорт Комерс" ЕООД притежава всички необходими документи и разрешителни за дейността, както и сепарираща инсталация, уточняват от екоинспекцията.
Целта е отпадъците да се сортират, като се отделят рециклируемите, които да се балират отново и предадат на краен преработвател. Негодните за рециклиране отпадъци ще се доставят за обезвреждане в общинско депо. Тъй като обаче срокът на даденото предписание за извозване на отпадъците 15 септември 2019 г., не беше спазен, на 26 септември на "Траш Еко Пак" ЕООД е съставен акт за установяване на административно нарушение, сочат още от РИОСВ - Хасково.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg