EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

62 млн. евро за завод в Медникарово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

62 млн. евро за завод в Медникарово

mail17:15 | 17.06.2010прегледи 2753 коментарикоментари 0


Германската компания "Кнауф" откри днес край с. Медникарово, община Гълъбово, най-модерния завод за гипсокартонени плоскости в Европа "Кнауф, Марица", съобщава БТА. Той ще преработва годишно 300 хил. тона отпадъчен технически гипс от ТЕЦ "Енел Марица-изток 3", от които ще се произвеждат 30 млн. кв. м плоскости.
"Кнауф" е инвестирала 62 милиона евро, обяви на пресконференция Ингрид Янкер - управител на дъщерното дружество "Кнауф България". Тя отчете, че за последната година потреблението на гиспокартон на глава от населението е намаляло наполовина и в момента е 1,5 кв. метра. Затова заводът работи не работи с цялата си мощност, но с възстановяването на пазара ще достигне пълния си капацитет. Заради високото ниво на автоматизация на технологичния процес в завода сега работят 35 души, с тенденция да се увеличат до 70.
Около 70 на сто от продукцията се реализира на българския пазар, а останалата част е предназначена за Южна Румъния. Изграждането на съоръжението започна в края на август 2007 година. Максималният брой работници на строителния обект достигна 350 души. В строителството са участвали 80 фирми, от които 80 на сто са български.
"В България инвестиционният климат е отличен и ние съветваме немските компании да инвестират тук заради 10-процентния плосък данък, неголямото разстояние и добрите логистични връзки. Заради реформите, които правителството прави в съдебната система, доверието към България расте", каза посланикът на ФРГ Матиас Хьопфнер, който присъства на откриването на завода.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg