EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

617 млн.лв. по-малко приходи от агенция „Митници”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

617 млн.лв. по-малко приходи от агенция „Митници”

mail11:40 | 04.09.2014прегледи 1182 коментарикоментари 0


В края на август „дупката“ в Агенция ‚Митници“ е 617 милиона лева, това каза на бтв директорът на Агенция „Митници” Вальо Танов. По думите му той е заварил една разградена структура. „Не съм очаквал, че за такъв къс период от време може да рухнат толкова неща, които бяха правени с усилията на много хора, със средства на данъкоплатеца и всичко това да бъде ликвидирано“, заяви Ваньо Танов.
На въпрос какво означава „разграден двор“ шефът на Агенция „Митници“ каза: „Означава да не могат да си вършат работата, да са поставени в такива условия, при които не могат да изпълняват функциите си. Може би трябва да поясним, че митницата събира приходи от акциз и от ДДС. По отношение в акциза, знаете в тези предходни 4 години, колко много беше направено, като се започне от поставяне на измервателни средства, с цел по-късно да стане актуално предаването на данните, да може да се контролира от излизането от данъчния склад до приключване на сделката.“
„Когато една система не работи и не може да изпълнява функциите си, ощетен е целият български народ, защото в края на краищата всички чакат повишаване на приходите, с цел по-добър живот“, категоричен беше Ваньо Танов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150