EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

606 свободни работни места на ТБ Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

606 свободни работни места на ТБ Варна

mail11:05 | 29.04.2022прегледи 978 коментарикоментари 0


Общо 606 са обявените работни места на трудовата туристическа борса във Варна, която се провежда при огромен интерес,съобщи директорът на Бюрото по труда в крайморския град Филчо Филев.

Той допълни, че във форума има представители на 20 работодатели, а други четири са представени чрез Бюрото по труда. Филев прогнозира, че до края на борсата предлаганите работни места ще се увеличат.

На трудовата борса присъстват и украински граждани, които искат да се включат на пазара на труда. Езиковата бариера пречи, но на борсата са основно представители на туристическия бранш, където за изпълнителския състав езиковата бариера не е такъв проблем, коментира още Филев.

Персоналът с руски език е проблем, особено в градските хотели, ако работят с крайни клиенти българи, коментира председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. Той обясни, че представляваната от него компания има доста корпоративни клиенти – българи, и това би било някаква бариера. Косев каза, че търсят обслужващ персонал – камериерки, поддръжка, работници в кухнята и др., кадри, които нямат пряка зависимост и контакт с туристите и гостите на хотелите.

Косев допълни, че се търсят хора с добри комуникативни и комплексни лични качества, балансирани и спокойни, които да могат да работят в по-натоварена обстановка. За възнагражденията той обясни, че всичко зависи от работното време, почивните дни и други фактори.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg