EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

600 малки & средни руски компании търсят България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

600 малки & средни руски компании търсят България

mail11:08 | 29.01.2016прегледи 1869 коментарикоментари 0


Русия има интерес към създаването на смесени предприятия и оранжерии с български компании на територията на федерацията. Това стана ясно по време на срещата на Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) с Виктор Ермаков, генерален директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и среден бизнес в рамките на българо-руската междуправителствена комисия. Ермаков обясни, че има много запитвания от руски фирми за работа с България. Най-много са за преработвателната индустрия и създаването на оранжерии на руска територия. Те искат да ги правят с български технологии и машини.
Освен това има интерес и към производството на плодове, зеленчуци и консерви с оглед на отказа на доставки от Турция. В момента заради наложените санкции от ЕС на Русия може да се изнасят единствено зеленчукови консерви.
По този повод Русия стартира програма на стойност 170 млрд. рубли за насърчаване на създаването на смесени предприятия в регионите на нейна територия. Финансирането ще бъде частично държавно с цел започване на местно производство, подчерта Ермаков. От България има над 260 малки и средни фирми, които се интересуват от износ на различни стоки за Русия. Над 600 малки и средни руски компании пък търсят партньорства с България.
Мариета Захариева подчерта, че агенцията ще проучи възможностите на българските компании за партньорства и създаването на смесени предприятия. След което ще се организира бизнес делегация за Русия. В рамките на Пловдивския панаир през есента пък руска бизнес делегация ще посети България.
Русия предлага през 2018 г. в експо центъра на Москва да се организира българска национална изложба. Поканата дойде от Николай Гусев, първи зам.-генерален директор на „Експоцентър“, Москва, който участва в срещата. На изложбата ще бъдат показани български стоки, технологии, малки и средни фирми, туризма и др. В рамките на изложбата да се направи и бизнес форум.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg