EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6% увеличение на заплатите на медиците в Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6% увеличение на заплатите на медиците в Сливен

mail17:06 | 25.09.2023прегледи 405 коментарикоментари 0


Близо 6 % увеличение на заплатите получават медицински специалисти в детските ясли и градини, в училищните здравни кабинети и Детска млечна кухня в Сливен. Това съобщиха от общинската администрация, след като кметът на община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на КТ "Подкрепа"-Сливен Емил Петков, подписаха Колективен трудов договор в детското и училищно здравеопазване за тази година.

Промяната е заложена в бюджета, приет на заседание на Общинският съвет през септември, а увеличението е от 1 януари 2023 г.

"Увеличението е между 5 и 6 процента и това е максималното, което може да се направи, тъй като става дума за тази година. Имаме приет бюджет, който рамкира фонда", каза кметът.

Както БТА писа, на заседание на Общинския съвет в Сливен на 14 септември бе приет бюджет за 2023 година в размер на 187 777 213 лв. "Особеното е, че заради закъснението на държавния бюджет и приемането му почти в края на годината, заложени дейности вече са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети, които тогава приемахме по преходния закон, коментира кметът Радев. Голямата промяна, която той носи, е че ни беше забранено да увеличаваме заплати в различните сфери и учебни, социални, здравни заведения, общински предприятия и администрация не получиха увеличения на заплатите. С приемането на бюджета сега това вече е възможно и то с дата 1 януари."

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg