EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 пъти увеличение на базисни цени за гори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 пъти увеличение на базисни цени за гори

mail15:00 | 05.05.2010прегледи 1854 коментарикоментари 0


 Правителството одобри шесткратно увеличение на базисните цени на горските имоти спрямо нивото им от 2004 г., съобщиха от пресслужбата на МС. Четири пъти се увеличават цените, които се заплащат при промяна на предназначението им и при учредяване право на ползване и сервитути.
Тази промяна в Наредбата за определяне на базисни цени, цени за изключените площи и учредяване право на ползване и сервитути върху гори и земи от горския фонд е продиктувана от съществуващата в последните години тенденция на свръхтърсене на
недвижими имоти за строителни терени в атрактивни зони по Черноморското крайбрежие, зимните курорти, близките до регулационните граници терени, големите населени места и т. н. Първоначалните ниски цени на горските имоти са предпоставка за масово застрояване в тези зони и урбанизиране на горски територии.
Останалите промени в документа са свързани с регламентиране реда за определянето на размера на щети, нанесени върху горски имоти; възможност за служебно удължаване на срока на валидност на удостоверението за оценка; определяне на типа месторастене на земята под застроените площи в горския фонд; премахване на оценката на насаждения за реконструкция; оценка на издънкови насаждения и др.
Правителството измени и Тарифата за таксите, които се събират от Изпълнителната агенция по лозата и виното. С промените се увеличават таксите, събирани от ведомството. Действащата тарифа е приета през 2006 г., а оттогава с близо 30 на сто са увеличени цените на консумативите - най-вече на химикалите, които се използват при извършване на анализа, както и на разходите за електрическа енергия и вода.
Агенцията по лозата и виното събира такси за извършен физико-химичен и микробиологичен анализ, за утвърждаване на регионални и на качествени вина, във връзка с издаване на контролните номера на качествените вина, както и с придобиване правото на засаждане, презасаждане и право на засаждане от Националния резерв.


Тагове: цени, гори, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161