EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 % дефицит иска Франция след година

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 % дефицит иска Франция след година

mail17:00 | 13.07.2010прегледи 1036 коментарикоментари 0


Бюджетният дефицит на Франция през следващата година ще се понижи до 6 % от БВП, спрямо 8 % от БВП през 2010 г., а към 2013 г. ще достигне 3 % от БВП, когато властите на страната обещаха да достигнат икономическите норми на, съобщи президентът на Франция Никола Саркози, цитиран от електронното издание К2Капитал.
В телевизионно интервю президентът на Франция за пореден път заяви, че неговото правителство ще съкрати бюджетния дефицит, както е било обещано. По неговите думи правителството вече е предприело стъпки към постигане на заложените цели и продължава работата в тази посока. Сред предприетите мерки са например, намаляване на броя на държавните служители и реализирането на пенсионна реформа.
От 2009 г. досега бюджетният дефицит на Франция надвиши 100 млрд. евро. В този смисъл заявената решимост за намаляване на бюджетния дефицит се приема със съмнение от страна на икономисти и учени, особено на фона на умерено възстановяващата се икономика. При това в краткосрочен план не се очаква съществен ръст на икономическата активност след края на световната рецесия.
Независимо от негативната обстановка френското правителство съкрати разходите по стимулиране на икономиката, което се отрази и на редуциране на бюджетния дефицит.
Другата важна стъпка - пенсионната реформа - беше предвижена напред днес след като френското правителство прие проектозакон, който има за цел да балансира пенсионните сметки в страната, предаде Reuters.
Промените предвиждат постепенно увеличение на възрастта за пенсиониране от 60 на 62 години до 2018 година, увеличаване на броя на годините, за които да се внасят пенсионни вноски за пълна пенсия, както и нарастване на вноската на държавните
служители, която трябва да се изравни с нивата в  частния сектор до 2020 година.
Профсъюзите се заканиха да се борят срещу предложенията и свикаха национална стачка и демонстрации за началото на септември, когато проектозаконът ще бъде обсъждан в парламента.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4212