EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5G в Норвегия, виртуална реалност от Fujitsu

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5G в Норвегия, виртуална реалност от Fujitsu

mail12:35 | 24.03.2017прегледи 1218 коментарикоментари 0


Роботизирана хирургия и автономни автомобили са сред нещата, които ще се превърнат в реалност, благодарение на мобилните мрежи от пето поколение (5G). Технологията бе демонстрирана в централния офис на Теленор Груп във Форнебю. Това бе първата публична демонстрация в Норвегия и бе проведена в сътрудничество с Huawei, които обединиха усилията си с Теленор за тестове и разработка на 5G преди технологията да бъде предложена на клиентите в Норвегия през 2020 г.

5G технологията предлага изключителна гъвкавост по отношение на използваните решения за предлагане на услуги, които могат да се адаптират към
най-разнообразни потребителски нужди, при това с използването на една и съща обща инфраструктура. 5G предвижда въвеждането на ‘slab allocated’ мрежи. Това означава, че в рамките на една физическа мрежа, ще бъде възможно да се предложат едновременно множество логически мрежи, изградени на базата на
специфичните нужди на конкретни групи потребители в зависимост от нужните честотен спектър, надеждност и скорост на преноса на данни.
5G ще предложи и нови, непознати досега потребителски преживявания, които ще станат възможни благодарение на изключително високата честота и
скорост за обемен на данни, изключително краткото забавяне и отличната надеждност на мрежата.

Fujitsu пуска на пазара два нови модела работни станции с възможност за работа с виртуална реалност (VR-ready), които са снабдени с най-авангардната професионална графична карта NVIDIA. Към линията на Fujitsu от VR-ready работни станции се добавят днес най-малката в индустрията с възможност за работа с виртуална реалност настолна работна станция - CELSIUS W570power+ и 17-инчовата мобилна работна станция - CELSIUS H970. И двете са проектирани да предоставят на дизайнери, инженери и архитекти друго измерение в тяхната работа като им осигурят безпроблемно пренасяне на 3D проекти във виртуална реалност, както от тяхното бюро, така и отдалечено.
Въпреки, че в момента използването на виртуална реалност е запазена територия на любителите на онлайн игри, прогнозите са, че тя ще навлиза във все по-широка употреба през следващото десетилетие. Според проучванията1, VR е на прага на масовото въвеждане – увеличава се употребата й първоначално само от “първи потребители или ентусиасти” и започва да се използва вече и от “прагматици”, или ранно навлизане на масовия пазар. Този ръст се дължи на изживяването за пълно триизмерно потапяне, което предоставя виртуалната реалност – и което може да бъде приложено във всички индустрии, от архитектурата и инженерните дейности към образованието и здравеопазването.
Специалната модификация на работната станция CELSIUS W570, W570power+, обединява производителност и функционалност в иновативен microtower дизайн. С 21 л форм-фактор, тя е почти 30% по-малка от своята предшественичка, и едновременно с това осигурява същото ниво на производителност. Моделът W570power+ може да е с до три NVMe PCIe M.2 модула, седем дискови устройства и графична карта за работа с виртуална реалност NVIDIA Quadro P4000 VR-ready. Това прави работната станция идеална за работа с 2D/3D CAD и BIM приложения. Като я комбинират с професионални монитори-шлемове Head-Mounted Displays (HMDs), като HTC Vive или Oculus Rift, потребителите ще се насладят на потапяне във виртуалната реалност с ниска латентност при високи честоти на кадрите.

/Снимка: Уикипедия
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg