EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

580 работни места за младежи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

580 работни места за младежи

mail13:40 | 10.01.2011прегледи 838 коментарикоментари 0


Над 580 работни места са обявили работодатели от цялата страна по схемата „Създаване на заетост за младежите чрез осигуряване на възможности за стаж”, финансирана по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. Местата са в различни сфери и ще дадат възможност за 6 месечен стаж на безработни лица, които са на възраст до 29 години, обясни пред Дарик изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова. По схемата са кандидатствали 472-ма младежи, като повече от половината вече са одобрени, а 26 от тях имат сключени трудови договори.
Сред обявените работни позиции са юристконсулти, счетоводители, административни сътрудници, както и работници в производството. Достатъчно условие за кандидатстване е младежите да са регистрирани в бюрото по труда и да имат нужното средно професионално или висше образование, но без стаж по специалността, обясни Росица Стелиянова.
“В случай че те проявяват интерес или пък отговарят за насочване към такова стажантско място при работодател, те също попълват заявление и се насочват към самия работодател. Когато има повече от един младеж за едно работно място, работодателят може да подбере част от младежите, които би искал да назначи за този период от шест месеца”, допълни шефката на Агенцията по заетостта.
Одобрените стажанти преминават обучение под ръководството на наставник, определен от работодателя. За всеки месец стажуване младежите получават по 300 лева заплата, а наставниците - по 120 лева, като средствата се осигуряват от оперативната програма.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg