EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

54% одобряват Кр. Георгиева начело на ООН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

54% одобряват Кр. Георгиева начело на ООН

mail12:51 | 03.10.2016прегледи 5948 коментарикоментари 0


Читателите на влиятелното европейско издание "Политико" предпочитат Кристалина Георгиева за следващия генерален секретар на ООН. Това съобщи изданието, като уточни, че в анкетата са участвали 400 души.
Георгиева е получила 54 на сто от гласовете в това непредставително проучване. На второ място с 35 на сто е португалският кандидат Антониу Гутериш, който засега води при гласуването в Съвета за сигурност на световната организация. Трети с 11 на сто е словашкият кандидат Мирослав Лайчак, сочи анкетата.
Георгиева предстои да участва за първи път в гласуването на Съвета за сигурност по-късно тази седмица, след като преди дни номинацията й бе издигната официално от българското правителство. "Политико" отбелязва, че в последните 18 месеца Георгиева е подготвяла "кампания в сянка". Пред изданието Георгиева е коментирала, че би била полезна в ООН, защото вижда процесите в света в тяхната цялост и свързаност. "Политико" допълва, че ако бъде избрана, Георгиева би била първият генерален секретар на ООН, който говори руски език./БТА


Тагове: Георгиева, ООН
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg