EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

54 млрд. евро сметка за Брекзит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

54 млрд. евро сметка за Брекзит

mail15:40 | 01.08.2017прегледи 9147 коментарикоментари 0


Великобритания ще трябва да плати 54 млрд. евро „сметка за развода“ при Брекзит от Европейския съюз, пише The Independent, като цитира министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел.
Той сравни позициите на ЕС с тези на тогавашния британски министър-председател Маргарет Тачър, която получи мащабно връщане на средства от Съюза през 80-те години на ХХ век. „Време е ЕС да направи аналогия с известния цитат на г-жа Тачър: „Искаме си парите обратно“.
„Що се отнася за сметката по Брекзит, е важно да се подчертае, че британското правителство е поело тази отговорност и трябва да я уважи. Сумата варира между 35 и 54 млрд. евро“, посочи Бетел.

Уникален и подробен анализ показа кои сектори на икономиката ще пострадат най-силно от значителното намаляване на миграцията от Европейския съюз към Великобритания, пише вестник The Guardian.
Според проучване на Националната статистическа служба на Обединеното кралство в поне 18 специализирани индустрии служителите от ЕС представляват повечето от 20% от работната сила.
Британското правителството настоява, че работниците от блока ще могат да останат в страната след Брекзит. Но има притеснения, че много от тях ще изберат да напуснат през 2019г. и с приключването на свободното движение много работни места ще останат вакантни.
Заради опасенията на бизнеса за това какъв ефект ще има Брекзитът върху пазара на труда, министърът на вътрешните работи Амбър Руд отбеляза, че правителството иска да сключи преходно споразумение. То ще включва продължаването на свободното движение, за да се гарантира сигурността на работодателите.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg