EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50 хил.лв. за иновативни идеи на млади предприемачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 хил.лв. за иновативни идеи на млади предприемачи

mail15:05 | 09.03.2010прегледи 1627 коментарикоментари 0


Община Варна съвместно с Фондация Empower United и Българската мрежа на бизнес ангелите – специализирани неправителствени организации за подкрепа на иновациите в бизнеса и Сирма Груп Холдинг АД като най-голямата българска група от IT компании дават началото на мащабна инициатива за насърчаване на иновативното мислене сред младите българи в морската столица.
Това те направиха днес, чрез представянето на три конкурса за излъчване на най-успешните иновативни идеи, които могат да бъдат претворени в реален бизнес. Конкурсите са: SYS - Sirma Young Spirit на Сирма,  Награда Empower за изключителни млади предприемачи и Проект на BBAN. Условията за участие в конкурсите бяха разяснени от ръководителите на организациите, които ще финансират практическото реализиране на най-добрите идеи – Цветан Алексиев (Сирма Груп Холдинг АД – www.sirma.bg), Том Хигинс (Empower United - www.empower.bg) и Борислав Бориславов (Българската мрежа на бизнес ангелите – www.bban.eu).
Целта на конкурсите е да помогнат на млади и предприемчиви българи да реализират практически до действащ бизнес свои идеи, като за целта и трите организации са заделили солидни материални ресурси (само за Sirma Young Spirit това са суми до 50 000 лв.), които ще бъдат предоставени два пъти в годината на тези кандидати, чиито проекти бъдат одобрени според обявените за това правила. Ползите от такъв подход са взаимни – както за иновативно мислещите българи, които ще могат да видят претворени идеите си, така и за бизнеса, който от своя страна има възможност да подобри позициите си на пазара внедрявайки иновативните идеи. Важно за участниците е, че поради публичния характер на инициативата, целият процес на подбор и реализация на новото бизнес начинание е абсолютно прозрачен, което от своя страна гарантира материалните права на одобрените кандидати.
Трите партниращи организации имат значителен опит и желание да оказват подкрепа на млади и иновативни хора.
Сирма е най-голямата българска група от ИТ компании, обособени в холдингова структура.
Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал Наградата EMPOWER е ежегодна награда за изключителни млади предприемачи.
Изборът на Проект на BBAN е постоянен процес определен от същността на Българската мрежа на бизнес ангелите. Тя от своя страна има за задача да свързва търсещите финансиране предприемачи с неформални, частни инвеститори. Организацията осъществява връзката между тези, които имат реалистични бизнес идеи, разполагат с предприемачески усет, но нямат необходимия капитал и успешните инвеститори, които проявяват интерес към бизнеса в България и страните от региона на Югоизточна Европа. Мрежата е регистрирана през ноември 2007 г. От юни 2008г. е пълноправен член и на Европейската мрежа на бизнес aнгелите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg