EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

50% от българите доволни от работата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50% от българите доволни от работата си

mail07:05 | 05.05.2017прегледи 1677 коментарикоментари 0


Седем от всеки десет българи са удовлетворени от настоящата си работа, сочи проучването Lidl Индекс за пълноценен начин на живот, изчислено съвместно с маркетингова агенция Прогрес Консулт.

Значителният дял на удовлетвореност от работата опровергава схващането, че повечето хора в България не са намерили желаното поприще и „всеки се занимава с това, което не му е работата“. Високите стойности предполагат, че българите извършват задълженията си с желание и така създават качествени продукти и услуги.

Резултатите от проучването обаче разкриват и един съществен проблем: адекватността на доходите. 50 % от всички български граждани признават, че са доволни от работата си, но не и от възнаграждението, което получават за нея. Тук се причисляват близо 2/3 от държавните служители, както и хората с месечен доход до 1 000 лева.   

Близо 20 % от българите споделят, че печелят достатъчно и едновременно с това са доволни от своята работа. Това са близо половината от упражняващите свободни професии и 6/10 от частните бизнесмени. Характерно за хората от тази група е, че оценяват качеството си на живот като високо, а себе си като екстроверти.

В другата крайност са тези, които нито печелят достатъчно, нито са удовлетворени от професията си. Според проучването, това са 1/5 от българите. Най-нисък – 11 %, е делът на хората, които са доволни от парите, които печелят, но не и от работата си.

 

 


Тагове: работа, българи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1958