EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50 млн. работни места в риск

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 млн. работни места в риск

mail18:01 | 16.03.2020прегледи 10434 коментарикоментари 0


Епидемията от коронавирус може да изложи на риск до 50 милиона работни места в сектора на международните пътувания, които се очаква да намалеят с една четвърт тази година, предупреди Световният съвет за пътувания и туризъм (WTTC), цитиран от Ройтерс и БТА.

Разпространението на коронавируса очевидно е значителна заплаха за сектора като цяло, за тези, които работят в него и онези, които искат да продължат да пътуват, се отбелязва в комюнике на организацията.

Загубата на световни пътувания за три месеца през 2020 година може да доведе до съответен спад на заетостта между 12 и 14 процента, е посочено в съобщението. В него се отправя призив към правителствата да отменят или улесняват издаването на визи, когато е възможно, да намалят таксите за пътувания и да въведат стимули, след като епидемията бъде овладяна.

На туристическия сектор се падат 10 процента от световния брутен вътрешен продукт (БВП) и заетостта на планетата.

Германия спря влакове

Редовните експресни влакове от Франкфурт през Югозападна Германия и Швейцария до Италия бяха спрени и вече няма преки връзки заради епидемията от коронавируса, предаде ДПА.

Германските държавни железници Дойче бан (Deutsche Bahn) обявиха, че със спирането на услугите до 3 април изпълняват насоките на властите.

Влаковете на Дойче бан от Бавария за Италия сега стигат само до Австрия. Редовните връзки с Франция продължават, но пътниците са предупредени да проверяват, преди да пътуват.

Австрия спира полети

Австрийските власти съобщиха, че спират полетите от и до Испания, Франция и Швейцария - страни, които коронавирусът се разпространява особено бързо, предаде АФП. Задължени сме да прекратим от понеделник въздушните връзки с тези страни, каза канцлерът Себастиан Курц. Австрия ще въведе и проверка на границата с Швейцария, допълва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg