EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50 000 до 200 000 лв. за общински проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50 000 до 200 000 лв. за общински проекти

mail14:20 | 29.02.2012прегледи 646 коментарикоментари 0


ОПАК откри нова процедура за общините и по този повод вчера в София се състоя информационен ден, в който участие взеха около 70 представители на общинските администрации. Те ще могат да получат общо 5 милиона лева, за да оптимизират дейността си. Целта е да се избегнат дублиращи се дейности и да се подобри ефективността в обслужването на гражданите и бизнеса.
"Процедурите за кандидатстване са опростени и се планират спрямо нуждите на бенефициентите и в същото време е засилен контролът при изпълнението на проектите и разходването на средствата", каза Ръководителят на Управляващия орган на ОПАК Моника Димитрова при откриването на събитието. "Ще следим строго, за да не допуснем наличието на двойно финансиране на проектите", категорична беше Димитрова.
По тази процедура ОПАК ще може да финансира например дейности за подобряване на организацията, работните процеси и координацията в рамките на една административна структура чрез разработване, усъвършенстване на методологии, вътрешни правила, процедури, инструкции, наръчници, въвеждане на стратегии за организационно развитие и др. Не са допустими разходи за проучване на добри практики от други държави членки, както и разходите за консултантски услуги при написването на проектното предложение.
Експертите от ОПАК припомниха кои са най-често срещаните грешки при кандидатстване като например недобро окомплектоване на документите, поради което проектите често отпадат още на първия етап на оценка.
Новият конкурс за проекти е по приоритетна ос 1 „Добро управление", подприоритет 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 5 млн. лв. , минималната стойност за отделните проекти е 50 000 лв., а максималният праг - 200 000 лв. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 18 месеца. По повод на новата процедура ОПАК ще проведе мащабна информационна кампания във всички райони за планиране. Освен в София, информационни дни ще има в градовете София /27 февруари/, Пловдив /5 март/, Бургас /6 март/, Варна /7 март/, Ловеч /8 март/ и Враца /9 март/. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 април.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg