EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 млн.лв.във фонд за иновации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 млн.лв.във фонд за иновации

mail13:38 | 01.03.2010прегледи 1192 коментарикоментари 0


Финансирането на иновационни проекти може да се прави най-добре по оперативната програма "Конкурентоспособност". През този месец в МИЕТ ще започне процедура по тази оперативна програма, която е насочена към развитие на започващи дейност иновационни предприятия.В Националния иновационен фонд има 5 млн. лева за подпомагане на подобни проекти, съобщи икономическият министър Трайков на иновационен форум.
Бюрократичният натиск остава основен проблем след намаляването на данъците в сферата на иновациите, коментира Мартин Димитров, председател на парламентарната икономическа комисия.При развитие на иновациите  е важна и ролята на електронното правителство, допълни депутатът. Тази форма на електронно управление трябва да предоставя дистанционни услуги на хората и на бизнеса, и така да се намали времето за административни услуги, посочи той.

Станаха известни и наградените компании в Националния конкурс за иновативно предприятие за 2009.  Призът в категорията „Малко предприятие с до 50 служители” спечели софтуерната компания ОРАК инженеринг, а в „Средно и голямо предприятие” - Смартком България.
За първи път тази година в конкурса се обръща специално внимание и на научноизследователските организации, които за разработили нови технологии, приложени в индустрията.
Отличието взе Институтът по механика в БАН и Лабораторията „CAD/CAM/CAE в Индустрията” в Технически Университет – София.
Награди за иновативната си дейност през 2009 г. получиха още AMK „Задвижаваща и управляваща техника”, Бианор Сървисиз, Техкерамика и Дисси.

 


Тагове: иновации, фонд
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg