EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

5 млн. лв. за ремонт на естакада „Девня” и част от АМ „Хемус”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 млн. лв. за ремонт на естакада „Девня” и част от АМ „Хемус”

mail17:00 | 14.04.2010прегледи 1022 коментарикоментари 0


Близо 5 млн. лв. ще бъде налети за ремонти на отсечка от автомагистрала „Хемус” и естакадата „Девня”. Това съобщи новият директор на Областното пътно управление във Варна Пламен Петков, цитиран от агенция Черно море.
2,5 млн. лв. ще бъдат вложени за естакадата „Девня”. С останалите 2,5 млн. лв. ще се ремонтира отсечката от Невша до пътен възел Девня. Ще бъде затворен пътя Девня - Ветрино. Ремонтът ще се извърши в двете посоки, като ще бъдат преасфалтирани около 70 000 кв.м.
Имаме готовност мероприятията да стартират от 20 април, каза Петков. Днес предложението за въвеждането на временна организация на движението в района трябваше да бъде подписано от КАТ, а документите да се изпратят в агенция „Пътна инфраструктура”. Очакванията са ремонтите да приключат в началото на юни.  За естакада „Девня”, с обща площ от 670 м., предстои провеждането на обществена поръчка.
Новият шеф на Пътното управление съобщи още, че на 10 май изтича договорът за текущи ремонти за извършването на текущи ремонти на републиканската пътна мрежа във Варна. Ще бъде обявена нова обществена поръчка за избор на изпълнител. Той уточни, че са работи и по четрътокласните пътища в областта.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg