EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5-мес. min за френската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5-мес. min за френската икономика

mail19:07 | 27.10.2020прегледи 433 коментарикоментари 0


Месечното проучване на IHS Markit за бизнес активността във Франция е спаднало повече от прогнозите на икономистите през октомври, достигайки най-ниската си стойност от пет месеца насам от 47.3 пункта, спрямо 48.5 пункта месец по-рано. 

Новите поръчки паднаха за втори месец, водени от „рязко намаляване“ на услугите, според IHS Markit. В Париж и други осем големи френски града властите наложиха вечерен час, който особено силно удря ресторантите и баровете.

Забавянето на икономиката на Франция е в контраст с тенденциите от предходните няколко месеца. Спадът във втората по големина икономика в еврозоната по време на карантината не беше толкова дълбок, както първоначално се съобщаваше, а активността от август и септември беше по-благоприятна, отколкото прогнозираха бизнес лидерите.

През октомври бизнес нагласите в промишлеността във Франция отчетоха влошаване до 4-годишно дъно. Индексът оценяващ доверието в промишления сектор на Франция, се понижи до 99 пункта през октомври от 102 пункта през септември, достигайки най-ниско ниво от март 2015 година.

По този начин промишленият индекс отстъпи под осредненото ниво от 100 пункта, докато очакванията на финансовите пазари бяха за негова стабилизация на ниво от 102 пункта.

Индексът, измерващ общия бизнес климат във втората по сила икономика на еврозоната, се понижи през октомври до 105 пункта от 106 пункта през септември, като продължава да се задържа над дългосрочно осредненото ниво от 100 пункта.

Резкият спад на промишления индекс се дължи на несигурните икономически перспективи и на силно понижаване на индекса на общите промишлени поръчки до -15 от -10 пункта.

Индексът само на експортните поръчки се понижи по-сдържано до 2 от 3 пункта месец по-рано. Индексът на производствените очаквания спадна до -1 от 3 пункта през септември.

Индикаторът за бизнес доверие в сферата на услугите се стабилизира на септемврийското си ниво от 106 пункта, индексът на търговията на дребно - на нивото от 105 пункта, а индексът в строителството - на нивото от 112 пункта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg