EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 лв. на километър с такси в Пампорово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 лв. на километър с такси в Пампорово

mail15:30 | 20.12.2010прегледи 1167 коментарикоментари 0


5 лв. е цената на километър таксиметров преход в Пампорово, предаде репортер на радио „Фокус” – Смолян. Толкова е и първоначалната цена, която се начислява още със сядането в автомобила. За престой курортните таксита вземат по 2 лв. на минута, а повикването на адрес е безплатно. Тези цени са валидни и за нощната тарифа, която иначе е по-висока. Цените са непроменени в сравнение с миналата година. Шофьори коментираха, че много често клиентите се пазарят за цените и се е случвало за определена дестинация да се искат по-малко пари от обявените в тарифата, но става въпрос за по-дълги курсове. В Пампорово работят обикновено смолянски и чепеларски коли, които се качват само за сезона. Има и такива, които през деня работят в Смолян, а само вечер на Пампорово, тъй като в последните години има спад на туристите, ползващи такси. Това се дължи най-вече на факта, че повечето хотели вече трансферират гостите от хотела до пистите и обратно, като превозът е безплатен.
В Смолян няма увеличение в цените на таксиметровите услуги. Дневната тарифа е 89 ст. на километър, а нощната – 99. Първоначалната такса е 1лв., а престоят на автомобила се таксува по 20 ст. на минута. Цените не са променяни в последната една година.
11 таксиметрови стоянки ще функционират през зимния туристически сезон в Пампорово, съобщиха от Общинска администрация – Чепеларе. В тях ще могат да стоят общо 46 таксиметрови автомобила. Таксиметровите стоянки ще бъдат в района на Ски център № 1 с 3 броя таксита, кръстовището до ресторант „Чанове” за 3 коли, срещу ресторант „Данмар” се разкрива паркинг за седем таксита. Таксиметрови коли ще имат право да стоят и до ресторант „Старата къща”, срещу търговски център Пампорово – 2 броя таксита. Пред хотел „Снежанка” се разкриват пет стоянки за таксита, три пред хотел „Пампорово”, 6 пред „Роял Лодж” и пет пред хотел Евридика. Срещу ресторант “Белия елен” могат да изчакват 3 броя таксита. Общината ще организира вертикалната планировка на така определените общински таксиметрови стоянки, както и тяхното сигнализиране. Три таксиметрови стоянки се разкриват и пред автогара „Чепеларе”. От общината съобщиха още, че във връзка с генералния план за организация на движението в Пампорово се определя платена зона за паркиране, която ще е само в лявото платно на пътя в участъка от ресторант „Данмар” до хотел ”Централ” и от хотел ”Снежанка” до разклона за хотел ”Мургавец” и от него до разклона за хотел „Пампорово”. Определената цена на престой за 1 час, е за лека кола – 1.00 лв., за микробус – 2.00 лв. и автобус – 5.00 лв. Определят се и 2 броя паркоместа срещу магазин „Аляска”, 2 броя паркоместа пред хотел ”Дафовска”, 6 броя паркоместа пред „Централ” и 10 броя паркоместа пред „Орловец”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg