EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

5-7% ръст на БГ туристи в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5-7% ръст на БГ туристи в Германия

mail17:02 | 30.03.2018прегледи 3863 коментарикоментари 0


Туристическият борд на Германия очаква между 5 и 7 % увеличение на туристите от България в Германия през тази година. Това съобщи Криситян Саллай, регионален директор в организацията. През миналата година посещенията от България са били 3,5 милиона, като българите са реализирали почти 500 000 нощувки. Повечето българи пътуват служебно - 41%, а 34 на сто във връзка с почивка иваканция. Средният престой е 8 дни, посочи Саллай:

"Българите са привлечени от градските пътувания и от културните забележителности. Обикновено харчат 48 евро на ден. Повечето от половината от българите пристигат със самолет. Най-привлекателния за тях регион е Бавария, а от градовете Берлин е сред най-привлекателните дестинации".

През тази година, на която е посветена тематична кампания, свързана с кулинарния туризъм, българите се очаква да реализират между половин и един милион нощувки в страната, посочи Кристиян Саллай:

"Това е бързо развиващ се пазар и той става все по-важен за германския туристически продукт. Това има връзка със стабилния икономически растеж през последните години в  региона, както и с желанието на хората да пътуват. Като добавим големите инвестиции на авиокомпаниите в региона и увеличаващия се брой полети до Германия мисля, че хората ще припознават все повече страната като туристическа дестинация. Планираме увеличение на туристите в Германия до 4% от всички пазари, което означава, че ще постигнем приблизително 85 милиона нощувки"./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg