EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 000 общински служители, обучени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 000 общински служители, обучени

mail17:10 | 08.08.2018прегледи 838 коментарикоментари 0


Повече от 5 000 общински служители от цялата страна до месец юли са повишили професионалната си квалификация и умения за предоставяне на качествени публични услуги за гражданите и бизнеса. Обученията бяха в рамките на проекта на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) „Подобряване капацитета на общинските служители за предоставяне на качествени публични услуги“, финансиран по програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

По данни на анкетирани участници над 80% оценяват проведените обучения като много интересни и полезни. Като най полезна част от тях са определени дискусиите и практическите занимания, следвани от лекциите. Голяма част от обучаващите се смятат, че присъствието на повече практически казуси и повече разисквания по законовите уредби в тематичните планове за обученията ще ги направи още по-полезни.

Почти всички участници са на мнение, че преподаваният материал е бил достъпен и достатъчен като обем, а споделените казуси и практики от общините по време на обученията ще им бъдат от полза в бъдещата им дейност. Над 60% от експертите, участвали в обученията, споделят, че са се запознали с добри практики на другите общини. Като много положителен е посочен фактът, че обученията се провеждат на различни места в страната, което позволява на общинските експерти да изберат най-подходящото за обучението си място, така че да сведат до минимум отсъствията си от работния процес.

По време на обученията експертите предложиха и нови теми, които да залегнат в тематичните планове на бъдещите обучения. Също така бяха откроени и най-добрите участници, които ще бъдат включени в експертните мрежи на НСОРБ и ще се изявяват като лектори в бъдещите обучения. Обученията по проекта продължават през месеците септември и октомври по познатите вече модули.

В рамките на настоящия мащабен проект ще бъдат обучени над 5700 общински служители от цялата страна.

Общата стойност на проекта е в размер на 4 610 921,68 лв. от които 3 919 283, 43 лв. европейско и 691 638, 25 лв. национално съфинансиране. Проектните дейности се изпълняват за 28 месеца – 01.09.2016 г. до 31 декември 2018 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg