EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 % ръст при цената на природния газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 % ръст при цената на природния газ

mail16:40 | 31.03.2010прегледи 976 коментарикоментари 0


По предложение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков правителството реши днес да задължи „Булгаргаз" ЕАД в качеството му на обществен доставчик, да продава природния газ с 5% по-ниски цени спрямо утвърдените с решение № Ц-014 от 29.03.2010 г. на ДКЕВР. Ограничението се въвежда по реда на Закона за енергетиката и ще важи до 30.06.2010 г., съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. То се въвежда с цел гарантиране на сигурно и непрекъснато снабдяване с природен газ на потребителите на територията на Република България.
Предложението на министър Трайков за ограничаване ръста на цените на природния газ е свързано с необходимостта да се гарантира непрекъснатост на доставките,  като се запази и нивото на поносимост на цените на природния газ за индустриалните и битовите потребители. Същевременно не се нарушава сигурността на приходите на енергийните предприятия по веригата  доставка-снабдяване-краен потребител.
Днешното правителствено решение отчита и финансовите възможности на обществения доставчик да работи при така намалените му приходи. Създават се предпоставки и за запазване или минимално увеличаване на цените на топлофикационните дружества, чиито основни разходи са свързани с покупката на природен газ.     
Предложението е свързано с политиката на правителството за създаване на предпоставки за преодоляване на финансово-икономическата криза, както и на гаранции срещу рисковете от неплащане по веригата доставка- снабдяване-краен потребител. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189