EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

460 хил. фирми заличени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

460 хил. фирми заличени

mail16:35 | 29.12.2011прегледи 751 коментарикоментари 0


Близо 460 хиляди фирми, регистрирани като еднолични търговци, ще бъдат заличени от регистъра на Агенцията по вписванията, защото не са подали документи за пререгистрация, съобщи БНР. Срокът изтича утре.
В момента пред гишетата на агенцията има опашки, тъй като доста собственици на фирми изчакаха последните дни преди края му, въпреки че от 4 години се знае, че трябва да ги пререгистрират. Работното време на служителите е удължено заради струпванията:
Последните две седмици на годината от седем часа сутринта до 18 часа вечерта и въпреки това миналата седмица например нямаше почти никакви хора, заяви изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова.
От следващата година започва процедура за ликвидация на всички фирми, вписани като дружества, които не са подали документи за продължаване на регистрацията.
Тези фирми не могат да упражняват дейност, не могат да се разпореждат с имуществото си и със своите активи, тъй като такива сделки биха били нищожни. Би могло, разбира се, съдружниците да учредят ново дружество, каза Николова.
Около 150 хиляди са дружествата, които не са подали документи за пререгистрация.
 


Тагове: фирми, регистър
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg