EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

45 хил. подписа срещу милиардите на Мубарак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

45 хил. подписа срещу милиардите на Мубарак

mail17:00 | 18.02.2011прегледи 857 коментарикоментари 1


Около 45 000 подписа са събрани в интернет от началото на седмицата с искане страните от Г-20 да замразят "милиардите" на сваления египетски президент Хосни Мубарак, съобщи инициаторът на подписката, неправителствената организация Авааз (Avaaz), цитирана от Франс прес.
На демонстрация в Париж десетина членове на организацията издигнаха плакат с надпис на френски и английски "замразете милиардите на Мубарак сега". Те натрупаха купчина кашони в златисти опаковки, наподобяващи пирамида от златни кюлчета, на площадката пред входа на замъка Трокадеро срещу Айфеловата кула.
От името на организацията Алекс Уилкс призова министрите на финансите от Г-20, които се събират днес и утре във френската столица, незабавно да замразят авоарите, докато не са изчезнали, след което да се проведе разследване за техния произход и парите да бъдат върнати на египетския народ.
Според Авааз, която се позовава на оценки на арабски медии, възможно е Хосни Мубарак да е откраднал от страната си до 30 милиарда долара за 30 години управление.
Засега Швейцария е единствената страна, която реши да замрази авоарите, които може да са вложили в страната бившият египетски президент и неговите приближени.


 


 
Коментари
 
приятел - 19-02-2011 г. 09:08:59

вижте малко добра журналистика: http://www.youtube.com/watch?v=yZjPCJfvV0M&feature=player_embedded

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg