EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

45% от IT специалистите в стрес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

45% от IT специалистите в стрес

mail12:06 | 19.10.2015прегледи 816 коментарикоментари 0


Проучването за „идеалното работно място“ има за цел да открие кои са тези мотиватори, които карат служителите в ИКТ индустрията да работят с желание, да развиват креативността си, да се чувстват спокойни на работното си място. Третото поред проучване от серията показва категорично, че офис средата и офис културата са важни компоненти за ефективната и ползотворна работа на мениджърите и служителите от участвалите в изследването компании. Голяма част от тях посочват, че настоящата им работна среда влияе добре върху продуктивността и креативността на служителите, но все пак 45% определят нивото на стрес в офиса като високо. В допълнение, всеки трети смята, че не са налице необходимите условия за намаляване на стреса, а едва десет биха нарекли нивото на стрес „ниско“.

Друг негативен фактор, който се наблюдава, е невъзможността на служителите да използват обедните си почивки – 45% от отговорилите посочват, че се е случвало да използват почивката си, за да работят. В случай, че намерят време, над 62% от запитаните биха предпочели да обядват навън с колеги в ресторант или парк, но едва 17% от тях имат възможност да се хранят в парк или градина.

Почти на 97% от запитаните им се случват да работят от вкъщи и всички те посочват нивата на стрес като по-ниски, работейки в тези условия. 62% от тях определят като по-успешна и организацията си на работа от вкъщи. За половината от тях няма разлика в изразходването на лични финанси, когато работят в офиса или от вкъщи, но за сметка на това определят продуктивността си (36%) и креативността си (31%) като категорично по-високи.

Личният контакт с колегите е важен за 94% от запитаните. Въпреки това само 5% от тях биха делили работното си място с друг колега – за 67% остава от изключителна важност да разполагат с работно място, което е само тяхно. Стаите за работни срещи и пространствата за провеждане на лични разговори също са необходими, но недокрай налични за специалистите от ИКТ индустрията. 77% от анкетираните провеждат срещите си в офиса, като на всеки десети му се е налагало да отмени среща, заради липса на свободно или по подходящо помещение.

Проучването, проведено по поръчка на Tishman International, се провежда за трета поредна година. В настоящата година фокусът падна върху това как изглежда „идеалното работно място“, според специалистите от ИКТ индустрията в България. То обхваща HR мениджъри и служители на водещи компании в сектора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166