EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

4300 свободни работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4300 свободни работни места

mail09:04 | 16.05.2022прегледи 839 коментарикоментари 0


Близо 4300 свободни работни места бяха обявени на три трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта в София, Каварна и Поморие. 

3800 бяха свободните работни места, представени на общата трудова борса в София. 12 работодатели от различни икономически сектори се включиха в срещата и предложиха на място над 720 активни позиции за своя бизнес. Повече от 3000 пък бяха свободните работни места на други работодатели, които щандът на Агенцията по заетостта оферира на търсещите работа. 

Свободните позиции бяха изключително разнообразни – за хора с различна квалификация и образование. Участниците в срещата можеха да избират сред работа в сферата на професионалното почистване, търговията, аутсорсинг услугите, хотелиерството и ресторантьорството, производството, печатарските услуги, грижата за деца и др. 

Повече от 600 търсещи работа се отзоваха на поканата на Агенцията по заетостта в София и се включиха в директната среща с работодателите. Имаше интерес и от страна на украински граждани. Близо 100 от тях дойдоха на място, за да представят своята квалификация и да обсъдят с представителите на бизнеса възможностите за започване на работа. 

465 бяха свободните работни места, които работодателите обявиха днес на още една трудова борса, организирана от поморийското бюро по труда в к.к. Слънчев бряг – този път специализирана в сферата на туризма. В срещата участваха 14 фирми от бранша, които обявиха свободни позиции за: администратор, камериер, пиколо, работник в кухня, мияч, хигиенист, барман, сервитьор и др. Борсата беше посетена от над 400 търсещи работа, от които близо 300 – украински граждани, настанени в близките населени места. Част от тях директно кандидатстваха при работодателите по обявените свободни работни места. 

Трудовата борса, организирана в Каварна, посрещна близо 100 търсещи работа лица – безработни, заети, неактивни, ученици и в това число украински граждани.  Срещата беше специализирана в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството и даде възможност на 9 работодатели да потърсят подходящи кадри за предстоящия летен сезон. Те обявиха 64 свободни работни места за: готвач, пицар, работник в кухня, мияч, камериер, хигиенист,  сервитьор, администратор и др.

Специално обособените щандове на Агенцията по заетостта на трудовите борси консултираха участниците в срещите за услугите, предоставяни от бюрата по труда, даваха информация за сайта на Агенцията, представяха обявените свободни работни места в цялата страна, както и EURES мрежата за професионалната мобилност в Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg