EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

43 млн. лв. държавна помощ за БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

43 млн. лв. държавна помощ за БДЖ

mail15:23 | 16.09.2009прегледи 585 коментарикоментари 0


Одобрената от ЕК целева помощ, която държавата предоставя на Българските държавни железници за рециклиране на 40 пътнически /безкупейни/ вагони, възлиза на 43,5 млн. лева. Това съобщиха днес от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.
Вчера заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по въпросите на транспорта Антонио Таяни заяви на пресконференция в Министерския съвет, че ЕС е решил да обяви за законна помощта, която българското правителство даде за модернизирането на БДЖ.
Поисканата от МТИТС и вече одобрена помощ - легитимно с разрешение на Европейската комисия - подпомага дружеството. Допълнителна реконструкция и модернизация досега трябваше да бъдат извършвани със средства на дружеството.
От министерството уточняват, че е съществувала вероятност страната ни да бъде санкционирана за отпускането на тази целева помощ, тъй като това е неприемлив инструмент в Европейския съюз. С одобрението на Европейската комисия такава помощ е възможно да бъде отпускана и през следващите години.
Във връзка с това ще бъде разработена дългосрочна програма за подпомагане и развитие на БДЖ с бюджетни средства, посочват от МТИТС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg