EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

423 хил.лв. искат археолозите за АМ „Хемус”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

423 хил.лв. искат археолозите за АМ „Хемус”

mail09:20 | 17.02.2012прегледи 348 коментарикоментари 0


Строителството на автомагистрала „Хемус” в участъка Шумен-Белокопитово бяха обсъдени в Шумен с регионалния министър Павлова. Тя потвърди поетите ангажименти за финансиране археологическите проучвания в участъка. Очакваме представители на археолозите на среща в Агенция „Пътна инфраструктура”, на която да обсъдим исканите от тях средства, за да бъде сключен договор и да започне работа по трасето, каза министър Павлова. По думите й в противен случай трябва временно да бъдат спрени строителните работи, за да не се попречи на проучванията.
Актуализираната план-сметка на археолозите, получена в АПИ за предварителните проучвания на обектите по АМ „Хемус” в участъка, вече е на стойност 423 хил. лв. Това е с почти 100 хил. лв. над обсъжданите до този момент суми. В рамките на работната среща беше обсъдена и възможността за подобряване на пътната инфраструктура в Шуменска област и най-вече пътя Шумен-Велики Преслав. Той е силно компрометиран и е необходимо извършването на основен ремонт. Министър Павлова счита, че в рамките на програма „Транзитни пътища V”, която представлява заем от Европейската инвестиционна банка, би имало възможност за включване на трасето в ремонтната програма на региона.
Обсъдени бяха и темите, свързани с почистването на републиканската и общинска пътна мрежа в региона, извършващата се в момента проверка на състоянието на 24 потенциално опасни язовири в областта, както и управлението на държавната собственост.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg