EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

4.2% ръст на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.2% ръст на САЩ

mail09:30 | 30.08.2018прегледи 447 коментарикоментари 0


Икономическият растеж на САЩ бе преразгледан към повишение до 4,2 на сто през второто тримесечие, отчитайки най-високия темп през последните четири години. Това сочи втората оценка на министерството  на търговията, която бе публикувана, съобщиха световните агенции.

От април до юни брутният вътрешен продукт на САЩ се е увеличил с 4,2 на сто на годишна основа или с 0,1 процентен пункт повече в сравнение с първата оценка на търговското министерство. Това е значително ускоряване, стимулирано от силните бизнес инвестиции, след отчетените 2,2 на сто за първото тримесечие и най-силният резултат от третото тримесечие на 2014 г.

Тази корекция нагоре вероятно ще подсили оптимизма на президента на САЩ Доналд Тръмп, който мисли, че благодарение на намаляването на данъците, увеличаването на разходите и усилията за дерегулиране, растежът на най-голямата икономика в света би могъл „в скоро време да превиши 5 процента“, отбеляза АФП.

Засега икономистите прогнозират, че през третото тримесечие на годината, което приключва в края на септември, растежът на американската икономика ще превиши 3 процента, а това бе обещано от кандидата на републиканците в предизборнатата надпревара за Белия дом.

Търговската битка между САЩ и техните партньори също е допринесла за ускоряване на темпа на нарастване на икономиката, стимулирайки износа преди да понесе удара и да се свие от ответните увеличения на митата от юли.

Разликата между двете оценки за второто тримесечие на търговското министерство идва от по-добрите инвестиции на компаниите, които са се увеличили с 0,4%, а не са намалели с 0,5 на сто, както бе заложено в първата оценка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1967