EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4000 души работят на трасетата на АП„Хемус"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4000 души работят на трасетата на АП„Хемус"

mail17:14 | 13.06.2020прегледи 637 коментарикоментари 0


За рождения ми ден това ми доставя най-голямото удоволствие - напредъкът на строителството на автомагистрала "Хемус" е много голям. Това заяви пред журналисти на пътния възел "Плевен" премиерът Бойко Борисов.
"Много сме доволни. Напредъкът е много голям на всички лотове. Заслужава си да се види как работят хиляди българи, тежката техника, изключителните инженерни съоръжения, огромните мостове и тунели. Нека видят хората какви терени преодоляваме", каза министър-председателят пред медиите и пред представители на властите от областите Плевен и Ловеч, които го посрещната на обекта.
Премиерът отбеляза, че "в Дунавската равнина няма нищо равно, цялото трасе преминава през хълмове и дерета". Той изрази убеденост, че ако се строи с това темпо, в края на 2021 г. магистралата ще стигне Плевен-Ловеч, а в същото време ще се строи и четирилентовият път през Северозапада.
"За рождения ми ден това ми доставя най-голямото удоволствие. Нищо не може да ме зарадва повече. Защото това се строи за 100 години, както и газопроводите. "Хемус" никога нямало да я направят. Чест им прави на строителите днес. Много беше трудоемко изграждането на пътищата, за да върви строителството, строим с пълна скорост", отбеляза Бойко Борисов. Премиерът изтъкна, че парите за "Хемус" са преведени в отделна сметка преди две години, "за да са сигурни хората, че това строителство, на "Хемус", е необратим процес", подчерта Борисов. Той припомни, че проектът ще бъде готов до 2024 г. и ще свърже София, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна.
Министър-председателят уточни, че от Велико Търново към Търговище се започва работа пред следващата седмица, а от Плевен към Велико Търново вече се работи. По думите му единственият проблем ще е археологията при Търново. "За радост към 130 археолози работят по трасето. Откриват страхотни артефакти, пазим ги от иманярите, и всичко, което се намира, отива в музеите - много съм щастлив", каза Борисов. Това, което правим, е само за хората, бе категоричен той. На въпрос какво би казал на рождения си ден, че е разбрал в живота си досега, премиерът отговори бързо: "Трябва да се фокусираме във важни за хората неща - не за нас".

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150