EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

40% от британците - енергийно бедни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40% от британците - енергийно бедни

mail16:45 | 21.04.2022прегледи 1236 коментарикоментари 0


Увеличението на цените на енергията идната зима ще бъде ужасно и може да тласне 30 до 40 процента от британските потребители в енергийна бедност, предупреждават енергетици, цитирани от Франс прес, призовавайки правителството да вземе мерки.
       
"През лятото потреблението (на британските домакинства - бел. ред.) ще намалее, така че сметките ще се плащат по-лесно", но се очаква нещата да станат "ужасни, наистина ужасни" заради очакваното ново поскъпване за частните потребители през октомври, посочи пред енергийната комисия в парламента Кийт Андерсън, директор на "СкотишПауър" (ScottishPower).

Това може да доведе 30 до 40 процента от хората до енергийна бедност, поскъпването е безпрецедентно и изисква безпрецедентни действия от страна на правителството, допълни директорът на британския оператор Е.ОН (E.ON) Майкъл Люис.

Енергийната комисия в британския парламент изслуша няколко ръководители на енергийни компании, които призоваха правителството да вземе повече мерки заради скока на световните цени на енергията, засилен от войната в Украйна.

През април във Великобритания пределните цени на електричеството за частни потребители скочиха с 54 процента и се очаква да нараснат още повече през октомври.

"През последните месеци са се увеличили с 40 процента обажданията на клиенти, обезпокоени от задлъжняването им" заради сметките за енергия, посочи директорът на британското подразделение на френската енергийна компания Е Де Еф (EDF) Симоне Роси. По думите му, това е само първото отражение на кризата за домакинствата.

Министърът на финансите Риши Сунак обяви миналия месец редица фискални мерки, включително за горивата, след оповестените през февруари помощи за покупателната способност на стойност 9 милиарда британски лири. Той обаче беше разкритикуван, че това не е достатъчно.

Британското правителство представи неотдавна и нова стратегия за енергийната сигурност, предвиждаща засилване на атомната, вятърната и слънчевата енергетика, но и на сектора на изкопаемите течни горива в Северно море.

/ЦМ/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg