EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

40% от българите купуват крушки от специализирани магазини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40% от българите купуват крушки от специализирани магазини

mail14:12 | 11.10.2016прегледи 1210 коментарикоментари 0


Все повече хора купуват крушки от специализирани магазини за лампи, показва неформално проучване на българската марка за енергоспестяващо и LED осветление REALUX, съобщиха от пиар агенцията на компанията.

Според анкета, проведена на уебсайта на марката, над 40% от потребителите предпочитат да купуват осветителни тела от специализирани магазини. Големите вериги супермаркети и кварталните магазини са на второ място като избор на потребителите и събират по 23%. Интернет се нарежда на последно място в проучването, като едва 14% от анкетираните посочват, че поръчват крушки онлайн.

"На пазара се предлагат стотици видове лампи и на хората им е трудно да преценят коя отговаря най-добре на техните нужди. Затова все по-често се насочват към специализирани магазини за осветление, където могат да бъдат консултирани за различните продукти", коментират от REALUX.

Проучването показва още, че най-купувани са крушките от средния ценови клас, които са на цена между 5 и 10 лв. Тридесет и шест процента от участвалите в анкетата са посочили, че се спират на крушки в този ценови диапазон, 27% предпочитат по-скъпите осветителни тела, които са на цена над 10 лв., а 23% от запитаните избират най-евтините крушки – между 1 и 5 лв.

Мощността е най-важният критерий при покупката на лампи за повечето хора (40%). По-малък брой от анкетираните (30%) са посочили, че решението какъв вид крушки да си набавят зависи в най-голяма степен от цената на различните видове продукти, 15% от анкетираните избират крушки според дизайна, а 11% - според марката.

REALUX е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. На родния пазар е близо 15 години, от 7 години се предлага и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Македония, а отскоро марката стъпи и във Франция. Марката притежава т.нар. RoHS сертификат (съгласно директива на ЕС).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България на 60-то място в световния износ

11:05 | 06-08-20 | 1108