EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4 млрд.евро за пътища от ЕК да поиска България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 млрд.евро за пътища от ЕК да поиска България

mail15:00 | 06.10.2010прегледи 1988 коментарикоментари 0


За следващия бюджетен период от 2014 до 2020 година България трябва да поиска от ЕС два пъти повече пари по оперативните програми, смята министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, предаде БНР. Той е на мнение, че страната ни е получила по-малко от полагащото й се в сегашната бюджетна рамка или близо 7 млрд. евро по отделните програми. За следващия период правителството ще настоява за 4 млрд. евро или 4 пъти повече пари за пътища, каза Плевнелиев.
На въпрос за коментар за резервите на Европейската комисия по сключеното от българското правителство споразумение с Международния валутен фонд, Росен Плевнелиев каза: "Има такива резерви и ще има всякакви резерви докато не се изчисти много ясно функцията кой какво прави. Ще има работна среща, това се уговорих с комисаря, до края на месеца, всички институции, господин Дончев ще я води, за да уточнят кой какво прави. Защото истината, вие виждате, всеки иска да помогне, обаче накрая топката е в българското правителство. Българското правителство взема решението, българското правителство отстоява позицията. Ние си говорим с различните банки, част от дейностите се припокриват. Част от дейностите не могат да бъдат финансирани. И дори не е за проекти. По-скоро това са институции, които акумулират огромно ноу-хау за реформи и е много важно за следващите 6 до 7 месеца".
Министърът по еврофондовете Томислав Дончев формулира така очакванията на комисията: "Очаква конкретната визия на България за сферите, секторите и проектите, където ние искаме техническа помощ от международните финансови институции. Когато говорим за международните финансови институции, имаме предвид Европейска банка за възстановяване и развитие, Европейска инвестиционна банка и Световна банка - и трите".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg