EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4 млрд. паунда инвестиции в жп връзки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 млрд. паунда инвестиции в жп връзки

mail18:45 | 07.12.2023прегледи 596 коментарикоментари 0


Британското правителство, което неотдавна съкрати маршрута на изграждащата се високоскоростна линия "ЕйчЕс2" (HS2), за да спести средства, като обяви, че ще инвестира близо 4 млрд. паунда, за да подобри жп връзките в северната част на Англия, предаде Франс прес.

"Финансова инжекция от 3,9 милиарда лири (4,5 милиарда евро) в модернизацията на жп линията, свързваща градовете Йорк и Манчестър, ще "спомогне за предлагането на по-бързи, по-чести и по-надеждни връзки", благодарение най-вече на електрификацията на линията, обяви в комюнике британското правителство. 

В началото на октомври британският премиер Риши Сунак намали значително маршрута на високоскоростната линия "ЕйчЕс2", разходите за която рязко нараснаха.

Той отбеляза тогава, че би искал да реинвестира спестените 36 милиарда лири в по-изостанали райони в Северна Англия.

Днешната сума допълва финансиране от 3 милиарда лири, отделени от правителството за проекта за модернизация. Освен това "допълнително финансиране ще бъде потвърдено" от транспортното министерство в "подкрепа на обща сума, която може да достигне 11,5 милиарда лири", допълни правителството в комюнике.

Правителството обяви в края на ноември, че възнамерява да използва 8,3 милиарда лири от спестените средства за "ЕйчЕс2" за поправката на хиляди дупки по пътната настилка. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg