EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4 млн.лв. за жп гари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 млн.лв. за жп гари

mail07:00 | 10.01.2018прегледи 11071 коментарикоментари 0


За 2018-а година сме заделили 4 млн. лв., средства от републиканския бюджет, с които ще довършваме започнати проекти от миналата година, ще се изпълняват и подобрени инвестиционни проекти. Това, което възнамеряваме да изпълним, са гарите в Долно Езерово, Ямбол, Айтос, Стамболийски и Шумен, като по-големи сгради. Това каза в интервю за БНР инж. Тони Грозданов - ръководител на Отдел „Изпълнение на програми с национално финансиране" в Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

За състоянието на българските жп гари Грозданов каза: „Със средствата, с които компанията разполага, с усилията, които полага, считам, че се справя засега успешно, макар и бавно. За съжаление, това е процес, който постоянно трябва да бъде поддържан на едно високо ниво. Опитваме се и полагаме големи усилия да постигнем добри резултати."

НКЖИ стопанисва 298 гари и отговаря за много голям брой технически сгради и помещения, които пряко са ангажирани с експлоатацията на железопътната инфраструктура. „До момента отопляваме 57 от тях. Това са по-големите областни градове. Предприемаме и допълнителни мерки за повишаване комфорта на пътниците. За тази година сме предприели действия по още 40 такива сгради, на които да обособим топли чакални", обясни инж. Грозданов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg